Op 20 Augustus 2015 ben ik samen met fotomaatjes Richard Morsman en Wil Seising naar Sail Amsterdam geweest. Het was een gezellige dag en we hebben veel gefotografeerd. Naast de vele vaartuigen die te zien waren, waaronder natuurlijk de Tall Ships, was er ook ruimte voor straatfotografie. Dit is een vorm van fotografie die ik de laatste tijd steeds leuker begin te vinden.

Het zijn 3 setjes van 2 foto’s, elk met een andere benadering van fotograferen. Allereerst de blonde dame die een selfie maakt en deze vervolgens terugkijkt op haar mobiele telefoon. We zaten ergens op een terrasje waar een leuk stelletje aan de tafel naast ons zat. De mooie dame viel mij op en ik wilde er graag een spontane foto van maken. Ik heb daarop eerst mijn camera correct ingesteld, heb mij vervolgens omgedraaid en “brutaal” een aantal foto’s gemaakt. De blonde dame heeft het niet eens gemerkt.

 

De volgende 2 foto’s zijn geschoten nadat we deze dames gevraagd hadden om te mogen fotograferen. In eerste instantie waren de dames bezig elkaar te fotograferen en maakte ik van een relatief korte afstand foto’s. Het viel mij op dat beide dames hun kleding (zwart) op elkaar hadden afgestemd en natuurlijk ook de zeemans-pet bij de dame op de 2e foto. De dame op de eerste foto nam een “strike-a-pose” houding aan toen ze mij in de gaten kreeg. Contact. Vervolgens ontstond een leuk gesprek waarop de dames vroegen of ik met hun mobiele telefoon een aantal foto’s van hun wilde maken. Uiteraard dit verzoek ingewilligd maar tegelijkertijd ook voorgesteld om met onze eigen (goede) camera’s een aantal foto’s te maken en deze later aan hun door te sturen. Daarna hebben we email-adressen uitgewisseld om later de foto’s na te sturen.

 

Het laatste setje foto’s is van een wat grotere afstand gemaakt (lens Tamron 18-270mm). We zaten vlak voor we weer huiswaarts zouden keren nog even op een terrasje wat te eten. Aan de overkant van de straat stonden deze dames zeer uitgebreid selfies te maken waarbij het mij opviel dat ze allerlei gekke bekken stonden te trekken voor de foto. Natuurlijk pakte ik zelf ook de camera om het tafereel vast te leggen.