Onlangs ontving ik een email van het blad Zoom.nl (waarop ik ben geabonneerd) of een foto van mij mocht worden gebruikt voor een online objectievenspecial van Tamron. De kikkerfoto in kwestie is een foto welke ik heb gemaakt bij Landgoed Boerskotten in Oldenzaal. Deze kikkerfoto heb ik destijds ook geüpload naar de ledengallery van Zoom.nl. Het blad Zoom.nl is gevraagd door Tamron om foto’s aan te leveren voor de objectievenspecial welke gemaakt zijn met een objectief van (uiteraard) Tamron. Uiteraard was ik verrast en zeer vereerd en heb ik toestemming gegeven. In de mail werd verder aangekondigd dat later in het jaar nog een uitnodiging zal volgen voor een Tamron gebruikersdag, waarvoor alle fotografen van de gepubliceerde foto’s worden uitgenodigd. Heel erg leuk en ik zie de uitnodiging dan ook graag tegemoet.

De foto van de kikker

Het gaat om bovenstaande foto:   (Specs: Diafragma f/10 – Sluitertijd 1/160s – ISO 200 – 35mm brandpuntsafstand 420mm) Zoals gezegd is de kikkerfoto gemaakt bij een kikkerpoel die zich bevindt op het Landgoed Boerskotten nabij Oldenzaal. Ik heb de foto als volgt gemaakt: Toen ik de poel benaderde sprongen diverse kikkers weer terug het water in. Ik ben daarop terug gelopen en heb de camera voorbereid: mijn Sony Alpha 350 met daarop de Tamron lens 18-270 mm geschroefd en een tussenring van (ik dacht) 22mm. Ik heb vervolgens ca. 5 minuten gewacht en ben ditmaal in tijger-sluipgang naar de poel teruggeslopen. Steeds dichterbij totdat ik zowat met de neus op het water lag. En dan is het een kwestie van wat geduld hebben. Het duurde dan ook niet lang voordat bij de kikkers de nieuwsgierigheid het won van de schuwheid. Ze kwamen steeds dichterbij. Tja, en dan is het natuurlijk leuk plaatjes schieten. De camera op een zo laag mogelijk standpunt (zowat op het water) waardoor een mooi spiegeleffect ontstaat.

Tamron Objectievenspecial

Dan onderstaand de bewuste objectievenspecial van Tamron waarin mijn bovenstaande foto is opgenomen. Je vind hem op pagina 9 en dan de 5e foto in de diashow. (Ik heb de bewuste pagina hieronder met een zgn. I-frame ingebed. Mocht de special hieronder niet goed zichtbaar zijn, dan kun je hem ook hier bekijken.)

Gepaste trots

Enerzijds is het natuurlijk geen grote publicatie omdat het toch wel voor een specifieke doelgroep bestemd is waarbij mijn naam (helaas) niet in de online uitgave genoemd is. Ik blijf dus als fotograaf toch wel anoniem. Anderzijds ben ik natuurlijk trots dat mijn foto uit 1.635.000(!) geplaatste foto’s (geteld op 24-06-2015, in 15 categorieën) is uitgekozen. En dat terwijl ik tot op vandaag slechts 4 foto’s heb geplaatst in de Zoom-community. Dit bewijst toch wel dat mijn foto is opgevallen en dat ik misschien wel meer op diverse sites moet publiceren. Misschien ook eens wat vaker aan wedstrijden meedoen? In elk geval geeft het moed en stimulans!