Avondfotografie Hengelo

Avondfotografie / Station Hengelo

Bij Fotoclub Oldenzaal waar ik lid ben, hadden we op 09-12-2019 een leuke gast (Pieter van Leeuwen) die een lezing gaf over series en projecten in de fotografie. Nu hebben we wel vaker een gastspreker met presentatie, maar vaak is dat dan iemand die een uitgebreide fotoserie laat zien en daarbij vertelt hoe de foto’s zijn gemaakt. De spreker van vanavond gaf mij echter inspiratie tot een, voor mij nieuwe, benadering van fotografie waar ik mij tot nu toe nog niet echt bezig heb gehouden: projecten.

Met een project begeef je jezelf op een pad dat 1 week, maar ook meerdere jaren in beslag kan nemen. Neem een onderwerp en ga jezelf daarin verdiepen gaf Pieter aan. Een onderwerp is voor iedereen wel te vinden en het mogen er natuurlijk ook meer zijn. Voor mijzelf: ik heb best wel een aantal foto’s m.b.t. de spoorwegen. Met name details op en rond stations (het liefst van die mooie ouderwetse stations zoals bijvoorbeeld in Haarlem en Groningen). Als je daar goed rondkijkt vind je nog mooie details als oude wachtkamers e.d. Voor mij een prima meerjarig project, ook omdat ik behoorlijk veel met het openbaar vervoer reis.

Met de presentatie van Pieter van Leeuwen in gedachten ga ik me dan ook storten op een aantal projecten. Er komt voor dit doel een speciale pagina waar je de voortgang van mijn projectmatige fotografie kunt gaan volgen. Ik ga beginnen met de volgende onderwerpen:

  • Spoorwegen
  • Oude schoenen

Waar het zal eindigen? Geen idee, maar ik hoop er het nodige plezier in te vinden!