Batteleur

In de rubriek “Foto-Moment” draait het om 1 bepaalde foto. Gewoon omdat ik de foto of het moment zelf bijzonder vind of omdat er een verhaal aan vast zit.

Op uitnodiging van mijn zwagers ben ik op 15 augustus 2017 samen met mijn vrouw mee geweest naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ik kreeg van mijn gezelschap (gelukkig) alle ruimte en tijd om te kunnen fotograferen. Zo kwam ik daar ook bij één van de vogelkooien de Bateleur tegen. Een prachtige roofvogel die in een groot deel van Afrika ten zuiden van de Sahara tot aan Zuid-Afrika voorkomt.

De vogel zat ongeveer een halve meter achter het gaas en om er goed bij te kunnen komen moest ik een stap over een klein hekje doen, daarbij het waarschuwingsbordje “Pas op…” negerend. Ik moest dus met de lens óp het gaas fotograferen, waardoor ik alleen een close-up kon maken. In de nabewerking heb ik een groene achtergrond achter de kop zwart gemaakt, waardoor er een soort low-key is ontstaan. Het groen in de ogen (wat er wel was) heb ik wat meer aangezet. Daarmee krijgt het beest een wat “creepy” uitstraling, hetgeen ik er ook wel weer bij vind passen.