Joop Mazenier Fotografie Website Frontpage

Joop Mazenier Fotografie voorpagina van de website

 

Na het debacle in Januari 2019, waarbij door een DDOS aanval op de servers van mijn provider mijn website niet meer werkte, was het “uithuilen en opnieuw beginnen”. Ik had weliswaar een backup van de site, maar die was verouderd en gebaseerd op een thema (layout) dat ik niet meer gebruikte. Het kwam er dus op neer dat ik de website geheel opnieuw moest opbouwen. Ik had al redelijk snel weer “wat staan”. Tevreden was ik niet.

Met het thema “Refrakt” heeft mijn website Joop Mazenier Fotografie het afgelopen half jaar gefunctioneerd, maar daar is het ook (vind ik) wel mee gezegd. Zoals vermeld was ik niet echt tevreden, tot ik onlangs terechtkwam bij het thema “Novo”: een layout die mij wel aanstond en waar ik wel mogelijkheden in zag. Uiteindelijk heb ik dit ge├»nstalleerd en in gebruik genomen.

De voordelen van het ene thema boven het andere is dat het huidige “Novo” gebruik maakt van de ‘pagebuilder’ WBBakery. (Een ‘pagebuilder’ voegt extra functionaliteiten toe aan het ontwerp van je pagina’s ,galleries, etc.). WPBakery is een zeer algemeen gebruikte pagebuilder die met het oog op eventueel toekomstige thema-wissels minder problemen zal gaan opleveren.

Inmiddels vind ik het de tijd om mijn vernieuwde website (her)introduceren!

 

De nieuwe voorpagina

De frontpage vind ik altijd een lastig iets. Het is de eerste pagina die geopend wordt in je browser en moet de blikvanger zijn van je website. Het moet direct duidelijk zijn waar je site over gaat. Ik heb gekozen voor slides i.c.m. interactieve elementen.

Iets meer over de functionaliteit van de voorpagina:

  • De ‘swipable’ foto’s zijn een kleine selectie van de belangrijkste interessegebieden van mijn fotografie.
  • Aan de linkerkant van het scherm (op mobiele apparaten onderaan het scherm) vind je de aanklikbare links naar de sociale media waarop ik mij begeef.
  • Aan de rechterkant (mobiele media onder de presentatie) links: “Over mij” (met korte info over mijzelf) en “Categories” (een nieuwe slideshow met hoogtepunten van mijn Foto-galleries. De foto’s zijn klikbaar en openen vervolgens de betreffende Gallery)
  • Bovenin links: een pull-down menu met mijn meest recente blogs
  • Op de bovenste balk natuurlijk het hoofdmenu (in de mobiele versie een puldown menu of “hamburger-menu” rechtsboven): toegang tot alle pagina’s, blogs, galleries, contactformulier, enzovoorts.

Ik zou zeggen, dwaal lekker rond en geniet.

 

Verder werken aan de website

Een website is nooit af. Altijd wat te doen, als is het maar het bijhouden van de nodige updates. De komende tijd zal ik in elk geval weer bezig gaan met (korte) blogs, voorzien van foto’s die ik niet in de galleries kwijt kan. Ik ben van mening dat de galleries mijn allerbeste werk moeten laten zien, in de blogs mogen wat mij betreft ook minder interessante foto’s die echter wel een verhaal (kunnen) vertellen.

Ook aan de vertaling van enkele elementen (“leave a comment” en andere zaken) zal de komende tijd aandacht besteed worden. Mijn Facebookpagina Joop Mazenier Fotografie (ook vernieuwd!) zal een satelliet moeten gaan vormen richting social media. Ook Instagram probeer ik wat meer te gaan vullen.

Ik wens je tenslotte veel kijk- en leesplezier toe op mijn (vernieuwde) website!