Op zoek naar een leuke fotografie-locatie en gek van treinen? Dan is het Spoorwegmuseum in Utrecht misschien iets voor je! Evenals vorig jaar hebben we dit jaar in de maand Augustus weer een Weekend-vrij abonnement genomen. Dat betekent een maand lang ieder weekend vrij reizen met de trein door heel Nederland. Normaal gesproken betreft dit een abonnement voor een heel jaar, maar in de zomermaanden kun je ook voor € 39,00 één maand bestellen, zonder dat je vast zit aan een heel jaar. Op zondag 28 augustus hebben we er voor gekozen om het Spoorwegmuseum in Utrecht te bezoeken. Wij zijn er lang geleden eerder geweest, toen de kinderen nog klein waren. Sindsdien is er het een en ander veranderd.

Dagje Spoorwegmuseum Utrecht, een dagje terug in de tijd

Dagje Spoorwegmuseum Utrecht, een dagje terug in de tijd

Nieuw is o.a. de opstelling “De Grote Ontdekking”. Een nagebouwd Engels mijndorpje waarin ook een replica uit 1938 van De Arend te vinden is. De Arend was de tweede locomotief ooit in Nederland, die rond 1839 reed op de eerste spoorlijn in Nederland tussen Amsterdam en Haarlem. Ook erg leuk is de nagebouwde goederenloods uit Nijverdal van 1881 waar veel museumstukken zijn te vinden zoals oude kaartjesautomaten en seintoestellen. Op het gebied van fotografie heb ik een erg leuke dag gehad. Soms was het een uitdaging om locomotieven op de foto te krijgen zoals ik het wilde. Ruimte en ‘groothoek’ was daarbij voor mij een beperking en vergde de nodige creativiteit. Een laatste foto die ik hier wil plaatsen is die van het interieur van een ouderwetse kapperszaak zoals je die vroeger veel op stations tegenkwam.

Interieur van een ouderwetse kapperszaak (Spoorwegmuseum Utrecht)

De foto’s in dit bericht zijn overigens gemaakt met mijn smartphone. Meer foto’s zijn binnenkort te vinden in de Gallery op deze site.